Legyen szó néhány főt számláló kisvállalatról, vagy multinacionális cégről, a kreatív munka helyszínéül szolgáló irodák belsőépítészeti tervezésére egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek manapság. Nem véletlenül, hiszen egyre több környezetpszichológiai tanulmány mutat rá a munkakörnyezet és a hatékonyság közötti összefüggésekre, így mind nagyobb figyelem irányul az irodatervezésre, a berendezések tervezésére, a iroda design tudatos kialakítására.

A jól kitalált funkcióelrendezés és belső tér nagyban meggyorsítja, hatékonyabbá teszi a munkavégzést. Egy kiragadott példa a teljesség igénye nélkül: az ország legnagyobb, a székhelyünkhöz közeli, német származású autóipari cégnek terveztünk irodatér átalakítást. Az építészeti szempontból – igazodva a nagy dolgozói létszámhoz – nagyon jó kialakítású belső tér volt: egy nagy „hodály”, amiben a munkaállomásokat a használó vagy az építész, belsőépítész úgy helyezi el, ahogyan az aktuálisan a legjobb kihasználtsággal bír.

Iroda design

A munka sajátosságából eredően a dolgozók sokszor tartanak egymás között 3-5 fős egyeztetéseket. Munkaállomások köré több ún. „meeting pointot” kellett elhelyezni, annak érdekében, hogy ezek az egyeztetések a leggyorsabban tudjanak létrejönni, és ezzel a rövid helyváltoztatással a dolgozók munkapozíciója, mind testtartás (magas asztalok és bárszékek), mind helyszín szempontjából megváltozzon. A „meeting point”-ok a munkacsoportok pár, max. 10-15 méteres közelségében voltak, pont csak annyira, hogy fel kelljen állni és pár lépést megtenni, amivel nem zökken ki a munkavégzésből, nem érzi fölöslegesnek a helyváltoztatást.

Iroda belsőépítészet

A látottak alapján nagyon jól működik és használjak is. Az ilyen megoldások a munkafolyamatok finomra hangolását jelentik, amelyek viszont nagyban hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez. Természetesen ehhez szükséges az, hogy az ügyfél, a tárgyaló partner jól ismerje, és jól körül tudja írni a cége működését, szükségleteit, hogy a tervező a legmegfelelőbb megoldást tudja kínálni.

Tapasztalt szakembereink az igények pontos felmérésével, a legújabb ismeretek felhasználásával készítik el a belsőépítészeti terveket ügyfeleink számára. Az alábbi kategóriában megtekintheti az Ring Studio tagjainak, Irodák belsőépítészeti tervezésésvel kapcsolatos referencia munkáit.

Amennyiben újonnan épülő irodája megtervezéséhez, vagy akár meglevő iroda átalakításához keres belsőépítészet, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot. A irodák tervezésben is tapasztalt tervezőgárdánk szívesen segít üzleti céljai megvalósításában.