Mindenki hall olyan példákat, hogy pár hét vagy pár nap alatt átalakítottak egy irodaház szintet, vagy vizesblokkokat, vagy hotelszobákat stb. Ez mind igaz lehet, abban az esetben, ha minden egyszerűen, a standardok és a megszokott, ismert szakipari megoldások és folyamatok mentén zajlik. Amint az átalakításba bele viszünk a megszokottól eltérő részleteket onnantól lelassul a folyamat. Minél összetettebb, kifinomultabb egy belső tér annál többet kell vele foglalkozni, hogy a megfelelő minőségben valósuljon meg.

Például a Lamaréda étterem átalakítása Győrben két hónapot vett igénybe. Ez egy a méretéhez képest összetett, részletgazdag feladat volt szoros ütemezéssel. A Lamaréda ezt úgy tudta kezelni, hogy az átalakítás ideje alatt a télikertet használták. A Zöldfa étterem projektnél az épületet nagyobb mértékben érintette az átalakítás. Nem volt olyan tér, amivel az átalakítás során üzemelni tudtak volna. Ott nyári időszakra, a szabadságolások idejére időzítették az átalakítást és bezártak két hónapra. A törzsvendégek nagyon kíváncsian várták az átadást és mind visszatértek.

RING STUDIO (korábban IDM GROUP) werkfilmje:

 

A Crystal (Kristály) étterem teljes kapacitással tudott működni az új épületszárny felépítése során. Semmi fennakadást nem eredményezett.

Irodák átalakítása esetében szintén az a tapasztalat, hogy az átalakításra hosszabb szabadságolást iktatnak be az ügyfelek, ha nem tudják fizikailag szakaszolni folyamatokat. Egy üzlet átalakítás pedig csakis teljes zárt kapuk mögött történhet.