Ars Poetica

Kifinomult anyagok, egyedi formák, átgondolt részletek, odaadó és elhivatott kivitelezői hozzáállás, és az egész alapja a magas szintű tervezői idea…

KÜLDETÉS

A belsőépítészet és az építészet a legnagyobb felelősséggel és egyúttal a legnagyobb használati értékkel bíró alkalmazott művészeti ág.

A belsőépítész és az építész a tervezési fázis során a tervhez hozzáadja saját tudásanyagát, művészi gondolatait és jó esetben lelkének egy részét. Ezáltal létrejön egy épület, egy műalkotás, amely fennállása alatt emberek ezreire vagy akár millióra gyakorol majd hatást.

Minden építményt szemlélő ember emlékképek formájában hazavisz egy keveset az épületből. Ilyenformán az építész, a belsőépítész, az alkotó, tömegek kulturálódásához, formakultúrájának emeléséhez járul hozzá.

DESIGN ELVEK

ALAPÖTLET – KONCEPCIÓ

Akárcsak egy vállalkozásban, az épületek, valamint a belső terek kialakításánál is elengedhetetlen az összefogott, jól körülírható, követhető alapötlet a „koncepció”.

A koncepció mentén tervezett terek esetében a részletek logikusan egymásból következnek és mindenre van magyarázat!

Ez nem csak a tervezés során fontos, hanem óriási segítség a megvalósításkor is!

FUNKCIÓ – FORMA

Minden fizikai megnyilvánulás ezen kettő alapelv harmóniáján múlik. Egyik sem mehet a másik rovására és egyik sem lehet öncélú. Az alaprajz egy alapvető funkcionális egység, de csak akkor működik jól, ha formailag is megállja a helyét. Arányos, rendezett, logikus.

ANYAGOK – RÉSZLETEK – HARMÓNIA

Hiszek abban, hogy a gyors ütemben fejlődő világot és vele a kortárs építészetet le tudjuk lassítani egy-egy pillanatra. Időt nyerünk és elgondolkozunk a részletek szépségén, egy-egy művészien kidolgozott csomóponton, harmónikusan összehangolt anyagokon, hogy az így létrehozott végeredmény hosszú távon gyönyörködtessen.

TERVEZÉS – KÖLTSÉGVETÉS – KIVITELEZÉS

Belső terek tervezésénél elengedhetetlen a tér és a benne levő tárgyak összhangja és a megvalósítás minősége. Egy szép lámpa, egy szék, vagy váza, egy szépen kivitelezett részlet nagyban meghatározza a tér arculatát, hangulatát. A tervezés immáron nem csak egy elméleti feladat. A tökéletes összhanghoz mindhárom feladatkörben otthonosan kell mozogni.