RING DESIGN STUDIO

  • Ring Miklós | Ügyvezető | Vezető tervező
  • Varga Lajos | Pénzügyi vezető
  • Tóth Sándor | Belsőépítész tervező
  • Németh Orsolya | Belsőépítész tervező
  • Füzy Zsuzska | Belsőépítész tervező
  • Zárdai Veronika | Értékesítő
  • Homonnai Judit | Irodavezető
  • Juhász Mónika | Belsőépítész tervező partner
  • Taródy Tóth Fruzsina | Enteriőr tervező partner
  • Benkő Csaba | Látványtervező partner

TERVEZÉSI FOLYAMAT

Előkészítés
– Tervezési program

A Megbízó az előkészítés során kitölti a rendelkezésére bocsátott kérdéssort, amelyben a tervezendő ingatlanra vonatkozó funkcionális kérdések vannak összefoglalva.

– Inspirációs képek

Pinterest közösségi oldalon a tervező a projekt számára „Táblát” készít, amelyre meghívja a Megbízót. A Megbízó a hozzá esztétikailag közel álló képeket tűz ki a táblára és kommenteket fűz hozzá, hogy a Tervező értse a kép inspirációját, és ez által a Tervező és a Megbízó harmonizálja a vizuális kommunikációját.

Koncepcióterv fázis

Első lépésben a Megbízóval végzett, konzultációkon elhangzottak figyelembevételével, valamint tervezési program és a Pinterest tábla inspirációi alapján a Tervező, vázlatos alaprajzokat, falnézeteket esetenként térbeli vázlatokat készít. A koncepcióterv célja a Megbízó számára érthetően bemutatni, hogy a tervezési programban megfogalmazott funkcionális igények és a Pinterest közösségi oldalon kiválasztott képek által inspirált koncepció miként igazodik a Megbízó elvárásaihoz. A koncepcióterv a látványterv alapja, így annak elfogadása azt is jelenti, hogy a későbbi funkcionális módosítási igények már, mint új igények kerülnek nyilvántartásba és elszámolásra. A koncepcióterv formai elem ajánlásokat is tartalmaz, melyek nem feltétlenül azonosak a majdani látványterv megjelenésével, színvilágával.

Látványterv fázis

Az elfogadott koncepcióterv alapján elkészülnek a látványtervek az érintett terekről. A látványterv készítése során a koncepció tovább finomodhat. Egyes elemek változhatnak annak érdekében, hogy az egész terv végeredményben harmónikus legyen. A látványterv célja, hogy a Megbízó térben is el tudja képzelni a funkcionális és esztétikai összefüggéseket és még mélyebben megértse a koncepciót. A látványterv a kiviteli terv alapja, így annak elfogadása azt is jelenti, hogy a későbbi módosítási igények már, mint új igények kerülnek nyilvántartásba és elszámolásra.

Belsőépítészeti kiviteli tervdokumentáció

Látványterv véglegesítése után elkészül a kiviteli terv dokumentáció. A kiviteli terv célja, hogy a kivitelező megértse és átlássa a terv formai rendszerét és annak méretei és a szerkezeti leírása mentén azt a legjobb szakmai tudása szerint megvalósítsa.

Egyedileg gyártandó elemek esetében a végleges szerkezeti megoldásokat a kivitelező adja meg a saját technológiai lehetőségét figyelembe véve (gyártmánytervet a kivitelező készít).

A szakági méretezéseket, nyomvonal terveket a szakági tervezők dolgozzák ki (gépész, villamos, biztonságtechnika, hangtechnika, légtechnika stb.). Az ár nem tartalmazza a szakági tervezők díját, valamint az esetleges engedélyezési díjakat.

Belsőépítészeti elemek válogatása

A kiviteli tervek készítésével párhuzamosan kiválasztásara kerülnek a felhasználandó anyagok, belsőépítészeti elemek: mobiliák, lámpák, burkolatok, szaniterek, textilek, falstruktúrák, falszínek, stb.

A tervezett méretek és mennyiségek, és az elfogadott anyagok szerint elkészülnek a végleges mennyiségi kiírások.

Belsőépítészeti költségvetés és a termékek beszerzése

A tervek és a mennyiségi kiírások elfogadását követően elkészül a belsőépítészeti költségvetés.

A költségvetés összeállítása valós beszállítói árak alapján történik.

A költségvetés elfogadását követően tervező menedzseli a kiválasztott termékek beszerzését, szállítását.

Tervezői egyeztetések

A belsőépítészeti tervezés során a tervező folyamatos kapcsolatot tart fenn a Megbízóval vagy annak döntési joggal bíró megbízottjával, hogy a megvalósult enteriőr funkcionális szempontból is maximálisan megfelelő legyen.

 

ÜGYFELEINK MONDTÁK A RING STUDIO-RÓL

(korábban IDM Group)

“Mint étterem tulajdonos az IDM Group Kft.-t, az interneten látott referenciák alapján kerestem meg. Találkozásaink során az alábbiak szerint fogalmaztam meg az étterem koncepcióját: exkluzív, hangulatos, modern eleganciával rendelkező enteriőr megalkotása. A tervezés során tapasztalt gördülékeny és kellemes együttműködésnek köszönhetően döntöttem úgy, hogy tervezezésen túl a belsőépítészeti kivitelezéssel is az IDM Group Kft.-t bízom meg. A szerződésben vállalt feltételeknek és határidőknek maximálisan eleget téve a semmiből elevenedett meg álmaink étterme. A csapat fiatalos dinamizmusa hozzásegítette az étterem régi és új vendégkörét ahhoz, hogy felejthetetlen élményben részesülhessen az új étterem nyújtotta kellemes környezet révén.”

Huszár Krisztián, Crystal Étterem

“Étterem tulajdonosként olyan tervezőt kerestem, aki azonosulni tud a nálunk megszokott minőséggel és szakmai elhivatottsággal. Ring Miklós és csapatában olyan kifinomult tervező gárdára leltem, akik ugyanolyan elhivatottsággal viseltettek a terv iránt, mint egy tulajdonos. Az étterem enteriőrje olyan átalakításon esett át, amely a világszínvonalú konyhaművészethez, világszínvonalú belsőépítészeti designt rendelt hozzá. Mind a tervezés mind a teljes körű belsőépítészeti kivitelezés során maximális odaadásról adtak tanúbizonyságot. Amit vállaltak teljesítették is, vagy még többet is…”

Szabó László, La Maréda Étterem

“…több volt mint együttműködés. Az IDM Group úgy tervezte és építette az étterem átalakítását, mintha saját maguknak készítették volna. Gyakorlatilag minden helyzetben lehetett rájuk számítani és mindenre tudták a választ! Kifejezetten nagy segítség volt, hogy nem kellett a beépítendő anyagok után kutatnunk, mindent készen kaptunk, ha pedig anyagkiváltásra került a sor, mindig megtalálták az arany középutat. Az ily módon felszabadult időnkben mi foglalkozhattunk a saját feladatainkkal. Ez nem egy szimpla tervezés és kivitelezés volt. Ez egy hosszú távú stratégiai kapcsolat első lépése!”

Pintér Balázs, Zöldfa Étterem